Nya brödrostfabrikanter

Om IBM tillverkade brödrostar...
Skulle vi få se en gigantisk brödrost som erbjuder folk att lämna sina bröd för långtidsrostning på natten. IBM skulle mena att de har lagt världsmarknaden under sig med fem, kanske sex brödrostar.

Om Microsoft tillverkade brödrostar...
Skulle du få köpa en ny brödrost varje gång du köper en ny limpa. Brödrost 95 skulle väga ungefär sju ton och skulle därför kräva en armerad köksbänk, dra lika mycket ström som en mindre stad, ta upp 95% av platsen i köket, kräva att den är den första brödrosten som låter dig välja hur mörkt eller ljust rostat du vill ha brödet samt skulle fråga ut samtliga elektriska apparater i köket för att få reda på vem som har tillverkat dem. Folk skulle hata Microsofts brödrostar, men skulle köpa dem ändå eftersom de flesta goda bröden blir bäst i deras brödrostar.

Om Apple tillverkade brödrostar...
Skullle de göra allting som Microsofts brödrostar gör, fast fem år tidigare.

Om Fisher Price tillverkade brödrostar...
Skulle "Min första brödrost" ha ett litet handtag på sidan och när du vrider om det hoppar två brödskivor i plast upp som gubben i lådan.

Om SÄPO tillverkade brödrostar...
Skulle din brödrost ha en hemlig dörr som bara SÄPO skulle kunna använda ifall de av någon anledning vill komma åt ditt rostbröd.

Om Sony tillverkade brödrostar...
Deras Sony Walktoast skulle inte vara större än den brödskiva den är tänkt att rosta och skulle lätt kunna fästas i ditt bälte och ta med överallt.

Om Cray tillverkade brödrostar...
Skulle de kosta runt 80 miljoner, men skulle på samma gång vara snabbare än någon annan brödrost i hela världen.

Om Volvo tillverkade brödrostar...
Skulle Volvo Toaster 3 ha en benägenhet att börja brinna utan någon som helst anledning, samt få ha en central roll i serien och filmen Helgonet.

Om Timex tillverkade brödrostar...
Skulle de vara små kvartskristallarmbandsrostare och skulle även kunna "take a licking and keep on toasting."

Om SIBA tillverkade brödrostar...
Skulle personalen gladeligen sälja dig en brödrost, men de skulle inte ha en aning om hur den fungerar.

Om TV-Shop tillverkade brödrostar...
Skulle du inte kunna hitta dem i affären med den skulle du även få ett set med laserslipade knivar samt ett praktiskt rivjärn som diskas genom att hålla den under kranen.

Om Bang Olufsen tillverkade brödrostar...
Skulle den få en design som gör att man aldrig kan hitta hålen där man ska stoppa in brödskivorna. Den skulle även hamna i prisklassen "Enbart-Bill-Gates-pris" och skulle därför bara tillverkas i fem exemplar.

Om MacDonalds tillverkade brödrostar...
Skulle du kunna välja mellan sjutton olika brödrostmenyer, där du samtidigt får en limpa bröd, ett smörpaket samt en smörkniv med på köpet. Skulle du välja Happy Brödrost skulle du även få en liten leksak som lätt kan rostas. Allt bröd som rostas i MacDonalds brödrostar skulle dock bara göra dig mätt i ungefär trettio minuter.

Bakåt | Framåt