Köksordlista
Abborigin: (gastron.) Australiensisk fiskrätt
Adjök: Avskedsdryck
Avisera: Tina upp
Baklast: (alk. vet.) Dryckenskap
Bakvärk: Träsmak
Barbar: Nudistservering
Barfotad: Utvisad från serveringslokal
Baslivsmedel: (gastron.) Stärkande diet för djupgående operasångare
Beskvi: Liten skorpa till malörtssupen
Biffé: (gastron.) En köttmeny man serverar sig från ett särskilt bord
Boillabesk: (iktysol.) Specialkryddat fiskbrännvin
Bufflé: (gastron.) Ett slags köttpudding
Bäckling: (gastron.) Rökt forell
CD-rom: (alk .vet.) Västindisk diplomatdryck
Champigne: Svampvin
Chocklad: Överraskningsgodis
Desertera: (gastron.) Intaga efterrätt
Diskbräck: (ortop.) Vanlig arbetsskada i kök
Feed-back: Vomering
Fela: Helan, intagen genom vrångstrupen
Fleromättad: Totalt utsvulten
Färsken: (kulin.) Nyskördad men oätlig
Föremål: (kulin.) Entrérättt
Gelefant: (gastron.) Afrikansk aladåb
Gottskrivning: (farmakol.) Recept på sötsaker
Gudis: (teol.) Religiöst snask
Gästbrud: Dam på besök
Hannibal: (gastron.) Mansslukerska
Homeopaté: (gastron.) Utspädd anrättning
Hårddisk: (hyg.) Rengöring av korgservis med stelnade matrester
Ingridiens: Audiens hos danska änkedrottningen
Kostnär: (gastron.) Mästerkock
Korumpera: (gastron.) Bjuda på oxsvanssoppa
Kroppkaka: (gastron.) Kannibalistiskt bakverk
Krutong: Apterad betong
Läskedyrk: Ölöppnare
Marinad: Sjöbragd
Maräng: Undervattenslandskap
Müslim: Hälsokostfantast
Maximums: Stor delikatess
Mums: Skatt på godsaker
Murkläggning: (kulin.) Svampkonservering
Måttfull: (alk. vet.) Lagom berusad
Näringsfrihet: Svält
Oförätt: (gastron.) Uteblivna sandwiches
Plastrull: Engångskokkärl
Plumpudding: Mindre elegant elakhet
Potentatis: Stärkande rotfrukt
Pyzza: (gastron.) Matresträtt
Reträtt: (gastron.) Kryddstark anrättning
Romlösa: (alk. vet.) Alkoholfri grogg från Västindien
Rättegång: Matkö
Rättfärdighet: (gastron.) Matlagningskonst
Skyskrapa: Ett köksredskap
Snörrätt: (gastron.) Spagetti
Spannmål: (gastron.) Ärtsoppa serverad i hinkar
Svisskon: Broder eller syster, bosatt i Schweiz
Sjuklad: Ohälsosam godsak
Skumplever: Exklusiv alkoholskada
Smaskerad: Anonymt pusskalas
Soppnedkast: (gastron.) Svalg
Sumposium: Kafferep
Tarmelad: (gastron.) Kanderad inälvsmat
Tågluffare: (gastron.) Frossare på grisföter
Ungefära: Orientalisk kryddblandning tillredd på en höft
Vomelett: (gastron.) Lättspydd havrerätt
Yoghurt: Genom meditation förvärvat flåsigt beteende
Vassla: Förbereda uppsägning inom mejeribranschen
Vinkel: (alk. vet.) Kurtis under rusdryckers inverkan
Vinkling: (alk. vet.) Ljudligt skålande
Vomerang: (gastron.) Mat i retur
Ätik: (gastron.) Konsten att välja rätt