1.Det var en dansk, en norsk och Bellman som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i en svinstia. Föst gick dansken in, men efter en minut kom han ut och stönade: - Grisen fes! Då gick norsken in och efter två minuter kom han ut grön i ansiktet och stönade: - Grisen fes! Då var det Bellmans tur att gå in i svinstian. Efter tio minuter kom grisen ut och stönade: - Bellman fes!

2.Bellman, en fransk och en tysk hade sökt jobb som brandsoldater. Brandchefen tog dem upp på tionde våningen i ett höghus. Så sa brandchefen till dem att hoppa. Fransken hoppade och slog ihjäl sej och tysken hoppade och slog ihjäl sig, men Bellman stod kvar. Då sa brandchefen till honom: - Du får jobbet! Ni ska jobba och inte slå ihjäl er.

3.Bellman, en tysk och en fransk skulle se vem som kunde fjärta en kork längst. Tysken fjärtade tjugo meter och fransken fjärtade fyrtio meter. Så hämtade man korken och Bellman stoppade in den. Sen släppte han en enorm brakare och korken försvann! Efter en vecka stog det i tidningen: Japan skadad i huvudet av kork.

4.Bellman, en rysk och en tysk skulle se vem som kunde spotta ett tuggummi längst. Först spottade ryssen fem meter. Sen spottade tysken tio meter. Sen spottade Bellman. Han spottade så långt att tuggummit försvann. Dagen efter stog det i tidningen: Kines påkörd av mystiskt fordon.

5.Bellman och en rysk och en tysk skulle tävla om vem som kunde springa barfota över en spikmatta utan att säga "aj". Först sprang rysken och det gjorde så ont att han skrek: - Aj! Aj! Aj! Sen sprang tysken och han skrek också: - Aj! Aj! Aj! Till sist sprang Bellman och han skrek: - Oj! Oj! Oj!

6.Bellman och en rysk och en tysk skulle tävla om vem som hade den minsta pappan. - Min pappa är så liten att han sover i byrålådan, sa rysken - Min pappa är så liten att han sover i en skokartong, sa tysken - Jag har ingen pappa, sa Bellman. Han ramlade ner från stegen och sloh ihjäl sej när han plockade jordgubbar.

7.Bellman gick till drottningen och frågade om hon ville slå vad. - Gärna det, sa drottningen. Vad vill Bellman slå vad om? - Jag slår vad om femti kronor att drottningen har ett födelse märke på högra skinkan! - Det var lättförtjänta pengar, sa drottningen. Så drog hon upp klänningen och drog ner byxorna. - Nu förlorade du femti kronor, Bellman, sa drottningen. - Det kan hända, sa Bellman. Men titta i fönstret. Där sitter kungen och jag har slagit vad med honom om tusen kronor att drottningen skulle visa arselet för mej!

8.Bellman och en tysk och en ryss skulle tävla om vem som hade snabbast tåg. - I mitt land går tågen så fort att man måste skruva fast borden i restaurangvagnen, sa tysken. - I mitt land går tågen så fort att passagerarna måste ha säkerhetsbälte, sa ryssen. - I mitt land går tågen så fort att man måste spika fast målarfärgen, sa Bellman.

9.En norrman, en tysk och Bellman skulle tävla om vem som hade den längsta flagg- stången. - Min är så hög att om man kastar en blomma från toppen, så hinner den vissna innan den kommer ner, sa norrmannen. - Min är så hög att om man kastar ett äpple från toppen, så hinnet det ruttna innan det kommer ner, sa tysken. - Äsch, sa Bellman, det var inget. Min är så hög att om man kastar en baby från toppen så hinner det bli en gammal gubbe innan den kommer ner!

10.Bellman och en rysk och en tysk skulle tävla om vem som hade den längsta flaggstången. - Min flaggstång är så lång att den når upp till molnen, sa ryssen. - Min flaggstång är så lång att den når över molnen, sa tysken. - Min flaggstång är så lång att den petar Gud i arslet, sa Bellman.

11.Bellman och en fransk och en tysk stod och skröt. - Jag fick en bronsmedalj för att jag sparkade en fotboll över ett tvåvåningshus, sa fransken. - Jag fick silver medalj för att jag sparkade en fotboll över ett fyravåningshus, sa tysken. Då sa Bellman: - Jag sparkade en tegelsten över en skyskrapa. Då frågade de andra vad Bellman fick efter det. Han svarade: - Ont i foten.

12.Bellman skulle se en fotbollsmatch, men ville inte betala inträde så han klättrade upp i ett träd. Plötsligt tappade han taget och föll ner. En massa folk sprang fram till honom och frågade: - Hur gick det? Då sa Bellman: - 2-1 till Djurgårn!

13.Bellman och en lapp och en finne skulle ta sig över en å. Där fanns en båt, men den rymde bara en person åt gången. Alla tre lyckades ta sig över på samma gång. Hur gjorde de? Svar: Bellman rodde, lappen satte sig på hans byxknä och finnen på hans näsa.

14.En dansk, en tysk och Bellman mötte en jätte. Jätten sa att de skulle få ge honom varsin order. Om jätten kunde utföra ordern skulle han få äta upp den som gett honom den. Först skulle dansken försöka. Han sa: - Spring runt jorden på en sekund! De hann inte blinka så hade jätten sprungit runt jorden och hunnit tillbaka och så åt han upp dansken. Då förstod tysken att han måste ta i med något ännu svårare. Ha sa: - Spring runt Jupiter på en sekund! Men det inte heller någon konst för jätten. Han kom tillbaka med gott om tid tillgodo och så åt han upp tysken. Nu var det Bellmans tur. Han blev så nervös att han släppte en fis. Samtidigt fick han en idé. Han sa: - Ta fast fisen och måla den grön! Jätten jagde iväg efter fisen men kom aldrig tillbaka.

15.Bellman skulle uppför en backe med en tung skottkärra. När han var nästan uppe välte kärran och Bellman blev så arg att han svor. Just då kom en präst förbi och sa: - Om Bellman svär kommer han aldrig till himlen. Då sa Bellman: - Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen!

Bakåt | Framåt