Fakta om män och kvinnor

FÖRHÅLLANDEN
Först och främst ska det sägas att en man inte kallar det förhållande. Han kallar det "romans", "en period då vi gick ut tillsammans", eller i allra värsta fall "den där tiden där Johanna och jag gjorde det varannan dag".

När ett förhållande tar slut kommer kvinnan att gråta, söka tröst hos sina väninnor och hon kommer även att skriva en dikt med titeln "Alla män är svin". Efter det kommer hon att fortsätta med sitt liv. Mannen har ett lite annorlunda sätt att ta tag i en sådan här situation. Först kommer han att gå under jorden i ett halvår, varpå kvinnan inte hör ett knyst ifrån honom. Sedan, en tidig söndagsförmiddag, kommer hon att få ett telefonsamtal från honom: "Jag ville bara tala om för dig att du har förstört mitt live, och jag kommer aldrig att förlåta dig. Jag hatar dig, du är en hundraprocentig hora... men jag vill också att du ska veta att jag tror att det finns en chans för oss."

Just detta samtal går ofta under titeln "Jag hatar dig/Jag älskar dig" samtalet. Nittionio procent av alla män som passerat en ålder av tjugoett har gått igenom detta samtal minst en gång.

SEX
Kvinnor föredrar mellan trettio och fyrtiofem minuters förspel. Män föredrar mellan trettio och fyrtiofem sekunders förspel, ännu mindre om möjlighet finns. Att köra hem till hennes lägenhet kan enligt en man klassas som förspel.

MOGNAD
Kvinnor mognar mycket snabbare än män. De flesta tjejer har klivit in i vuxenlivet redan vid en så tidig ålder som sjutton eller arton. Vid samma ålder byter spelar killar fortfarande TVspel och snor varandras kalsonger i omklädningsrummet efter gymnastiken. Det är därför som gymnasieromanser sällan fungerar.

HATTAR
Kvinnor passar i hatt, män ser ut som idioter.

SPECERIER
En kvinna vet hur man handlar specerier. Hon gör en lista med de saker hon behöver, åker sedan till affären och handlar just dessa saker. Mannen tacklar samma situation på ett väldigt annorlunda sätt. Han väntar tills kylen innehåller enbart en halv citron samt en öppnad folköl. Det är först då han åker och handlar!

En man köper allt som ser bra ut. När han kommer fram till kassorna kommer hans vagn att vara lika fullpackad som en svensks taxfreepåse efter ett besök i Danmark. Detta kommer naturligtvis inte att hindra honom från att gå till den kassa avsedd för "Tio varor eller mindre".

TIDNINGAR
Männens tidningar innehåller ofta bilder på nakna kvinnor. Kvinnors tidningar innehåller också bilder på nakna kvinnor. Detta beror på att en kvinnlig kropp är ett vackert konstverk, medan den manliga kroppen är knölig, hårig och borde aldrig få ses i dagsljus.

Män blir upphetsade av en naken kvinnas kropp. En naken mans kropp framkallar skratt hos kvinnan.

HANDSTIL
Män dekorer inte sin handstil på något sätt. Det är kråkfötter, helt enkelt. Kvinnor, å andra sidan, använder parfymerat och färgat brevpapper, de ritar små hjärtan eller cirklar över "i"-na. Det är, på grund av dessa saker, en plåga likt ingen annan att läsa ett brev eller meddelande från en kvinna, och även om hon gör slut med dig så ritar hon dit en liten Smiley i slutet på brevet.

KOMEDI
Låt oss anta att en liten grupp av män och kvinnor befinner sig i samma rum, och de tittar på TV. Plötsligt börjar ett avsnitt av Våra Värsta År. Med en gång kommer männen att bli väldigt uppjagade; de kommer att skratta högt och ljudligt, en del kommer även att imitera Al Bundy då han sitter i soffan. Kvinnorna kommer dock att rulla med ögonen, sucka och vänta tills pärsen är över.

BADRUM
En man har sex saker i sitt badrum: en tandborste, tandkräm, raklödder, en rakhyvel, en tvål och en handduk från ett hotell på Mallorca. Det genomsnittliga antalet av saker i en genomsnittlig kvinnas badrumsskåp är 437. En man kan inte identifiera merparten av dessa föremål.

Män är inne på toaletten i högst tre minuter. Det är alltid kö för att komma in på kvinnornas toalett.

ATT GÅ UT
När en man säger att han är redo att gå ut, så menar han verkligen att han är färdig. När en kvinna säger att hon är redo att gå ut, menar hon egentligen att hon snart är redo, bara hon har hittat sitt andra örhänge, ring ett samtal och sminkat sig.

KATTER
Kvinnor älskar katter. Män säger att de älskar katter, men när kvinnorna inte ser det, sparkar männen katterna.

SKOR
När en kvinna gör sig färdig för att gå till jobbet sätter hon på sig sin dyra klänning med matchande blus och sätter sedan på sig ett par joggingskor. Hon kommer sedan att ta med sig ytterligare ett par skor i en plastpåse till jobbet, och den sekund som hon kommer dit, tar hon av sig joggingskorna och sätter på sig sina andra skor. Fem minuter senare, då hon kommer till sitt skrivbord, kommer hon att sparka av sig skorna eftersom fötterna då är under bordet.

En man har samma skor på sig hela dagen.

SLAG UNDER BÄLTET
Låt oss säga att en man och en kvinna ser på en boxningsmatch på TV. En utav kämparna får plötsligt ett slag under bältet, mitt klockspelet så att säga. Kvinnan säger i nio fall utav tio: "Oj, det där måste ha gjort ont." Mannen intill säger inget då han viker dig dubbel och riktigt känner hur ont det gör.

VÄGVISNING
Om en kvinna kör bil och plötsligt upptäcker att hon är vilse, stannar hon och frågar hur man tar sig dit hon ska. Män anser att detta är en tecken på svaghet. Män har aldrig, gör aldrig, och kommer aldrig att stanna och fråga efter vägen. De kör i stället runt på måfå samtidigt som de säger saker som "Vi måste ha hittat ett nytt sätt att ta oss dit" och "Jag vet att vi är i närheten, jag känner igen det där hönshuset".

ERKÄNNA MISSTAG
Kvinnor kan ibland erkänna att de gjort ett misstag. Den siste man som erkände att han hade fel var general George Custer.

RICHARD GERE
Kvinnor tycker om Richard Gere för att han är sexig på ett farligt sätt. Män hatar Richard Gere eftersom han ser ut som den där killen som jobbar på gymmet och endast går ut med gifta kvinnor.

KLÄ SIG FINT
En kvinna klär upp sig för att gå och handla, vattna blommorna, ta ut soporna, svara i telefonen, läsa en bok eller för att hämta posten. En man klär upp sig för bröllop och begravningar.

LEKSAKER
Små flickor älskar att leka med sina leksaker. Sedan, när de närmar sig tolvårsåldern, förlorar de intresset för just detta. Män växer aldrig ifrån det stadiet. Då de blir äldre blir helt enkelt deras leksaker dyrare, dummare och mer opraktiska. Exempel på sådana leksaker är miniatyrTVapparater, biltelefoner, små robotar som serverar drinkar när du ber den om det, TVspel eller egentligen vad som helst som blinkar, piper och kräver minst 6 pennbatterier för att fungera.

KRUKVÄXTER
En kvinna ber en man att vattna hennes krukväxter medan hon är på semester. Mannen vattnar växterna. Kvinnan kommer hem fem sex dagar senare och finner att samtliga krukväxter är döda. Ingen vet varför detta händer.

MUSTASCH
En del män ser bra ut i mustasch. Exempel på sådana män är Tom Selleck och Burt Reynolds. Det finns inga kvinnor som ser bra ut i mustasch.

KAMEROR
Män tar fotografering väldigt seriöst. De pungar ut med tiotusentals kronor för att köpa bra kameror, objektiv och utrustning. De går på kurser i fotografering. De byger mörkrum och framkallar sina foton själva. Kvinnor köper engångskameror och skickar dem på framkallning i en fotopåse. Naturligtvis kommer kvinnorna att ta bättre foton.

OMKLÄDNINGSRUM
Män pratar som tre saker i deras omklädningsrum: pengar, fotboll och kvinnor. De överdriver när det gäller pengar, de vet inte alls så mycket om fotboll som de tror, och de hittar på historierna om kvinnorna. Kvinnor pratar om en sak - sex. Och detta sker inte i abstrakta termer heller! De är väldigt målande i sina beskrivningar - och de ljuger aldrig.

BRÖLLOP
Då kvinnor minns sitt bröllop talar de om ceremonin. Män talar om svensexan.

HEJARKLACKSLEDARE
Kvinnliga hejarklacksledare är söta, sexiga, fräscha och underbara. Manliga hejarklacksledare skrämmer dig halvt från vettet.

SOCKOR
Män har två olika sorters sockor, rutmönstrade eller vitfärgade. Kvinnor har konstiga sockor. Sockor med bilder av moln på dem, sockor som slutar precis över fotknölen, sockor med små rosa bollar på hälen.

FILMER
Kvinnornas favoritscen bland alla filmer är när Clark Gable kysser Vivien Leigh för första gången i Borta Med Vinden. Männens favoritscen är när Jimmy Cagney trycker upp en grapefrukt i May Clarks ansikte i Samhällets Fiende Nummer Ett.

Bakåt | Framåt