Kökstermer

Tunga:
En variation av kött, sällan serverad då den helt klart passerar gränsen mellan en biffstek och en del av en död ko.

Yogurt:
En trögflytande mjölkprodukt gjord på delvis evaporerad och jäst mjölk. Yogurt är en av de tre rätter som smakar exakt som det låter. De andra två är gulash och squash.

Recept:
En ordningsföljd av steg-efter-steg instruktioner för att preparera ingredienser man inte har, i redskap man inte äger, för att göra en rätt som till och med hunden vägrar äta.

Gröt:
Tjock havregrynsgröt som sällan finnes på borden efter det att barnen fick rätten att stämma sina föräldrar. Namnet består av bokstäver ifrån orden "GRimasera", "Ökänd" och "moTbjudande".

Förvärma:
Att sätta på ugnen en stund före man ska laga en rätt, så att fingrarna bränns både då man sätter in maten och tar ut den igen.

Ugn:
Kompakt hemma-krematorieugn som används för att skaffa undan bitar av kött och fjäderfän.

Mikrovågsugn:
Kökspryl ifårn rymdåldern som använder radarprincipen för att lokalisera och omedelbart förstöra all mat inom området.

Kalori:
Vanligt mått på mängden av bortförklaringar erbjudet av den individuella genomsnittspersonen med förhandsrätten att ta en andra portion av en speciell maträtt.

Bakåt | Framåt