Överlev en Skräckfilm

1.Då ett underligt vapen (t.ex. harpungevär, lysraketer, konservöppnare, etc) visas i filmen - ta det! Om inte du gör det kommer monstret att ta det, och lite på att det kommer att använda det.

2.Då du slåss med ett monster är eld, elektricitet och syra bra att ha till hands. Helst skall alla tre nämnda användas. Samt en atombomb.

3.Alla atomvapen som används mot monster får dem att växa till enorm storlek. Samma sak händer då du använder alla kemiska- och bakterievapen.

4.Lek aldrig Gud och försök sätta samman DNA från människor och djur. Resultatet blir bara blodtörstiga mutanter med stora tänder och fler ögon än två.

5.Om du ser ett monster utanför ditt hus kommer det med all säkerhet att försöka döda dig. Nu bör du låsa in dig någonstans och inte låta alltför mycket.

6.Om du sätter eld på monstret kommer det alltid att fortsätta slåss med dig, så var försiktig.

7.Ta aldrig någonsin in på ett hotell där du vet att ägaren stoppar upp gamla människor och pratar med dem.

8.Börja inte älska med tjejen/killen om en mördare har rymt eller ett monster är lös i närheten.

9.Om din katt, hund eller något annat djur börjar fräsa, spotta eller undvika en speciell person, undvik denna person till varje pris, även om denna person är din fru eller unge.

10.Försök inte intala dig själv att du är så stark att du kan kontrollera den där onda kraften du precis har framkallat.

11.Se till så att atombomber inte exploderar nära kvinnor eller män. De har en tendens att växa till monstruösa storlekar och sedan använda vägskyltar som tandpetare.

12.Om dina föräldrar mördade en massmördare innan du föddes är risken stor för att samme massmördare kommer tillbaka från döden för att bekanta sig med dig - och inte på ett trevligt sätt.

13.Det är ingen idé att bjuda demoner på kaffe, de är inte intresserade.

14.Vad du än gör - näcka inte i den där lilla insjön! Speciellt inte på natten!!!

15.Vart du än går förslår jag att du har ett stort vapen som enda kompis. Skjut ofta och allt. Hela tiden.

16.Om du är tjej och har just hittat en av dina kompisar död är det inte en bra sak att klä av sig naken och ta en dusch.

17.Om du nödvändigtvis måste springa skrikandes genom skogen bör du tänka på att klä dig för det. Jeans och gympaskor är bra. Nattlinne och högklackat är det inte.

18.Då döingen/monstret/massmördaren börjar berätta vad han/hon/det ska göra med dig är det dags att lägga benen på ryggen och springa därifrån.

19.Lek inte med mysteriska saker som ser utomjordiska ut. De kommer bara framkalla monster eller transportera dig till en annan dimension.

20.Anmäl dig inte frivilligt till att bli scannad.

21.Bli inte inlåst i kontorsbyggnader, museum eller liknande efter arbetsdagens slut.

22.Lämna tillbaka TV-apparater som andas, eller som visar program med dig själv som huvudperson i ett blodbad.

23.Om ingen annan utväg finns - slå sönder spegeln. De kan ha en bärande roll i skräckfilmer.

24.Reta aldrig någon. De besitter antagligen hemska krafter eller så flippar de ur totalt och använder köksredskap för att se hur du ser ut inuti.

25.Alla myter och legender kommer från en verklig källa från början...

26.Om du vet att en planet är bebodd av hemska varelser med syra som blod är det inte den bästa idén att åka dit för att ta med en hem. Det går inte.
Glöm din dröm.

27.Klättra inte över stänglset med taggtråd längst upp för att näcka i den svarta lilla sjön som stängslet omger. Speciellt inte om det går runt rykten om att regeringen har genomfört hemliga experiment i närheten.

28.Gå inte ner till köket om du har skickat ner din äkta man dit för att se efter vad det var för konstigt ljud och han inte kommit tillbaka inom fem minuter. Med största sannolikhet är han monsterföda för länge sedan.

29.Förbli oskuld om du värdesätter ditt liv!

30.Kors fungerar aldrig på demoner.

31.Skjut dig själv med en silverkula med en gång om ditt hår börjar växa abnormt och dina tänder blir vassa och hemska.

32.Besök inte baldrottningens grav på natten, det är bättre att komma ihåg henne som hon var.

33.Flytta inte in i ett hus som är helt kontrollerat av en dator. Om du inte är Bill Gates vill säga.

34.Om du ignorerar ovanstående regel - låt inte datorn ha kontroll över låsen på dörrar och fönster.

35.Undvik svartklädda män.

36.Undvik även män med vassa tänder.

37.Bli inte bekant med personer som har tillgång till blod från en oskuld samt talar latin.

38.Då mormor börjar tugga fradga samt kan träffa ett porträtt från andra sidan rummet med sina spyor är det dags att skicka iväg henne till ålderdomshemmet.

39.Det är inte smart att bränna en kille med knivar på sin handske för han kommer säkert tillbaka i dina barns drömmar för att utrota dem.

40.Fråga aldrig en vampyr om han vill komma in på en kopp kaffe

Bakåt