50 olika sätt att ställa till kaos i ett lab

1.Logga in på nätverket, vänta en sekund, lägg sedan på en skrämmande grimas och skrik 'Herregud! De har hittat mig!' och rusa därifrån.

2.Skratta vilt och galet under tre minuter, sluta sedan abrupt och stirra misstänksamt på alla som tittar på dig.

3.Skriv som en besatt, sluta ofta och titta ondskefullt på personen intill.

4.Innan någon annan kommit till labbet, anslut alla skärmar med till en annan dator än den som den vanligen är ansluten till.

5.Skriv ett program som spelar titelmelodin till 'Smurfarna' om och om igen, på högsta volym.

6.Arbeta som vanligt, men se plötsligt alldeles förvirrad ut över något på skärmen och dyk sedan ner under bordet.

7.Fråga personen intill dig om denne vet hur man hackar sig in i superhemliga filer hos Pentagon.

8.Använd nätverkets Chatprogram för att stöta på folk som du inte känner.

9.Genomför en rituell offerrit till datorn innan du slår på strömmen.

10.Ta med en motorsåg, men använd den inte. Om någon frågar varför du har den, säg 'Ifall...' mysteriskt.

11.Skriv energiskt och inlevelsefullt, börja sedan förbanna allt i ditt liv, och fråga andra vad du har gjort för fel för att det skulle bli så här. Sluta sedan och fortsätt skriva.

12.Gå in i labbet, klä av dig alla kläder, och stirra sedan på folket som om de är knäppa, medan du skriver.

13.Tänd ljus i en pentagram runt din dator innan du startar.

14.Fråga runt om någon kan låna dig en diskett. Erbjud dem pengar. När någon nappar, dra fram en diskett ur din gylt och säg: 'Oj, den hade jag glömt!'

15.Varje gång du trycker Enter och datorn behöver tid för att bearbeta information, viska högt 'Snällasnällasnällasnällasnällasnällasnälla' och skrik 'JA!' då datorn är klar.

16.'DISK FAJT!!!'

17.Placera ett sugrör i din mun och dina händer i fickorna. Skriv på tangentbordet med sugröret.

18.Om du sitter på en stol med snurrfunktion, dra upp benen, snurra runt och sjung 'The Lion Sleeps Tonight' högt varje gång datorn behöver tid för att bearbeta data.

19.Rita en bild av en kvinna/man, fäst den på din skärm, och försök förföra den. Då det inte funkar (naturligtvis) klaga högt på att kvinnor/män är värdelösa.

20.Försök att trycka in ett Nintendospel i din diskdrive, och hämta din överordnad då det inte fungerar.

21.Om du arbetar med en PC, fråga högt och ljudligt när du sätter igång den, var det leende Appleansiktet är.

22.Skriv ut Shakespears samlade verk, och säg, när det är färdigt (efter två dagar), att du bara ville ha en enda rad.

23.Sitt och stirra på din skärm, samtidigt som du biter ljudligt på dina naglar. När du gjort detta en stund, spotta ut nagelresterna vid din grannes fötter.

24.Om du har långt hår, sluta skriva en stund, leta efter kluvna hårtoppar, klipp av dem och lämna dem i din grannes tangentbord då du går.

25.Stöt på personen i terminalen bredvid dig (det hjälper om du känner personen, men det är ett bra sätt att få nya vänner).

26.Ställ ett stort, guldinramat foto av den brittiska kungafamiljen vid din terminal och meddela högt att det inspirerar dig.

27.Kom till labbet med flera lager sockor. Ta av dig dina skor och placera dem på din skärm och klä sedan resten av den med de olika sockorna. Förklara inebörden av ditt konstverk som du kallar 'Sockor på plast'.

28.Ta ditt tangentbord och sätt dig under ditt skrivbord. Skriv färdigt det du håller på med, och gå sedan till din chef och klaga på dåliga arbetsförhållanden.

29.Skratta hysterisk och skrik mot datorn: 'Du kommer att avlida i lågor!!!' och fortsätt arbeta, som om inget har hänt.

30.Ta med torris till jobbet och fixa så att det ser ut som om din dator ryker.

31.Ge varje tangent en not ur skalan (t.ex. Delete är C, Enter är E, etc.). Varje gång du trycker ner en tangent, gnola tonen högt. Skriv hela arbetet på detta sättet.

32.Försök äta din datormus.

33.Låna någon annans tangentbord, genom att luta dig mot denne, säg: 'Ursäkta, kan jag låna detta en sekund', koppla ur tangentbordet och ta det.

34.Ta med en hög med magnet och ha kul.

35.När du gör en uträkning, ta fram en kulram, och proklamera att ibland är de äldsta metoderna bäst.

36.Spela bordtennis mot den mest värdefulla datorn i labbet.

37.Kasta bort allt arbete och deklarera högt att du ska du lära din dator att tänka.

38.Mumla högt på samma gång som du trycker ljudligt på din mellanslagstangent, tills du ser att din granne tittar på dig. Titta då på hans/hennes tangentbord. Tryck på hans/hennes Deleteknapp upprepade gånger tills du har raderat ett helt ord. Medan du gör detta, fråga 'Fungerar din Deleteknapp?'. Skaka på huvudet och fortsätt tryck på din mellanslagstangent. Fortsätt så tills du har raderat en hel sida utav din grannes arbete. Slå dig då lite lätt i pannan och utbrist 'Nämen, vet du vad som var fel? Jag har tryckt på fel tangent hela tiden!' Skriv ut ditt arbete och gå därifrån.

39.Ta bort din diskett från driven och göm den. Gå till systemoperatören och klaga på att din dator åt upp din diskett.

40.Stirra på din grannes skärm, se lite förvirrad ut, och utbrist sedan skrattande: 'Gjorde du så?'. Försätt skratt, ta dina grejer och gå därifrån, fortfarande hysteriskt skrattande.

41.Peka på skärmen. Prata på ett påhittat språk på samma gång som du gör oregelbundna gester med händerna. Tryck på Enter eller på musen, spring därifrån, skrik 'TA SKYDD!!!' och kasta dig bakom ett annat skrivbord. Titta fram under bordet, gå tillbaka till datorn och säg 'Okej, det funkade den här gången,' och fortsätt skriva lugnt.

42.Stirra på osynliga insekter och försök att klappa till dem.

43.Kolla vem som är inne i nätverket och sänd en chatönskan till en total främling. Prata på som om du känt dem i hela ditt liv, och avsluta sedan innan den andra personen hinner svara.

44.Ta med en liten bandspelare som spelar upp konstiga ljud. Verka som om det är datorn som ger ifrån sig dessa ljud och se lagom förvirrad ut.

45.Spring in i labbet, skrik 'Världens undergång är här!!!!' och sätt dig sedan ner och börja arbeta.

46.Gå tyst in i labbet med en motorsåg, dra igång den och gå upp till närmsta person och säg: 'Ge mig din dator eller så kommer du att vara mellanmål för min krokodil under nästa vecka.

47.Kasta disketter på dina arbetskamrater samtidigt som du säger att de är smittade med virus och att de borde akta sig.

48.Gå runt och leta efter något, lyft på papperskorgar, leta i lådor och se allmänt borttappad ut. Gå till slut fram till din dator och 'hitta' den. Säg lättad: 'Gud, jag trodde att någon hade snott den!'

49.Erbjud alla laxermedel.

50.Fråga grannen till höger vad DOS är för något.

bakåt