Mjölkmaskinen

Det var en underbar vårdag, solen sken, fåglarna kvittrade och det var helt vindstilla. Som många andra hade Sture beslutat sig för att ta en rejäl promenad i skogen. Medan han strosade omkring där och njöt i den starka vårsolen blev han allt pilskare och pilskare. Vad kunde inte göra denna dag helt perfekt om inte ett rejält skjut, tänkte han. Då dök en ladugård upp. Här kanske man kunde hitta en liten piga, tänkte Sture och tittade in. Nej, ingen piga här, men en rad på 20 kor. Varför inte tänkte Sture och gick fram och drog över den första. Aaah, vilken känsla, han tyckte det var så skönt att han till slut drog över allihop.
Men han fick inte riktigt nog ändå, han gick in i ett rum intill och vad stod där om inte bondens mjölkmaskin. Han var inte sen att trä på själva sugmekanismen på sin stolthet, detta var det absolut underbaraste han någonsin känt, han glömde tiden och stod där och blev avsugen gång på gång. Så efter en timme kände han att han hade fått nog och började att leta efter
avstängningsknappen... det fanns ingen, PANIK! Han letade och letade, men det fanns ingen. Vad fan är det här, tänkte Sture, hela tiden med maskinen ständigt sugande, som vid det här laget började bli minst sagt påfrestande. Han lugnade dock ner sig och tog sitt förnuft till fånga. På maskinen satt det nämligen en skylt med namnet på återförsäljaren och telefonnumret till denne. I rummet fanns det även en telefon, han kämpade sig fram till telefonen och slog numret:
- Ja godmiddag, sa Sture, jag undrar hur man stänger av mjölkmaskinen "Pumposug 900-turbo"?
- Jo, svarade en vänlig stämma den stängs av automatiskt vid 25 liter.

Bakåt